Detailing … wat is het?

Om het detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien.  Detailing, de naam zegt het al; “detailing”.  Als wij werken aan het perfecte eindresultaat draait het allemaal om details, en alle stappen die detailing dus met zich mee brengt. 
 
Wasproces

Het is belangrijk dat het voertuig met een goede shampoo (pH-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doen wij in meerdere stappen, hierbij is het ook mogelijk om de onderkant van uw voertuig reinigen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. Na afloop drogen wij de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht.

Kleien

Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak en het glas te decontamineren en zo ingevreten teer, hars, zure regen, industriële fall-out en meer te verwijderen. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt klei, hieraan wordt een vloeistof met een speciale samenstelling toegevoegd. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden

Polijsten

Een van de belangrijkste processen tijdens de  behandeling. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. Zo krijgt de lak weer zijn sprankelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten worden verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken. Wij polijsten met uitsluitend professionele gereedschappen, en staan bekend om ons hologram en swirl vrij resultaat (poetskrassen, ronde kringen).

Lakverzegeling

De prachtige glans die na de behandeling in de lak zit wordt extreem lang beschermd door een coating, de nieuwste technologie op het gebied van Nano keramische coating. De lakverzegeling/coating vormt een beschermende laag op de lak die beschermt tegen bijvoorbeeld fijne krasjes die veroorzaakt door wassen. Maar ook tegen; zure regen, vogelpoep, en uv-straling. Een prachtige methode op het gebied van detailing, wij zijn gecertificeerd detailer voor het merk Nano Ceramic Protection.

Wheel-Protection

Velgen worden snel vuil door remstof, teer, etc. Door de warmte begint dit vuil zich vast te hechten en wordt het meestal moeilijk om dit nog te verwijderen. Door middel van een wheel-coating verhelpen we dit probleem.

Het legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een Wheel coating een mooie glans aan uw velgen.

Uitlaat

De uitlaat van uw voertuig wordt snel zwart en door de warmte hecht het vuil zich eraan vast. Wij kunnen deze perfect weer in zijn originele staat brengen door middel van polijsten en indien gewenst ook een bescherming aanbrengen d.m.v. een keramische coating.

Kunststof en rubbers

Kunststof en rubber zijn onderhevig aan UV-stralen, zout, zure regen en meer waardoor ze snel uitdrogen en verkleuren. Om dit te voorkomen brengen wij een Trim dressing aan die de rubbers en plastics voeden, beschermen en zijn originele kleur terug brengen. Bovendien hoort een kunststof coating tot de mogelijkheden, hierdoor blijven uw rubbers en kunststofdelen nog langer beschermd.

Motorcompartiment

Het motorcompartiment wordt volledig gereinigd en ontvet en achteraf behandeld met een beschermlaag die een prachtige satijn look geeft.

Stoom reiniging

Met onze professionele stoomreiniger bereiken wij zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken, denk hierbij aan sponningen of delen in het motorcompartiment. Ook gebruiken wij deze tijdens het behandelen van het interieur. Stoffen vloerdelen en stoelen worden diep gereinigd met een Diepreiniger en een niet agressieve, veilige vloeistof. Hierdoor kunnen we diep vuil en vette vlekken uit stof verwijderen. Daarna kunnen we er een beschermlaag (impregneermiddel) aanbrengen om verdere vervuiling te verminderen.